Citromfű
www.mindmegette.hu 2005.11.10. 19:54
A smaragdzöld növény nevéhez hűen kellemes citromízt ad az ételeknek, a belőle készült már-már UV-zöld színű tea pedig nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem idegnyugtató és altató hatású. Termeszthetjük cserépben, balkonládában vagy a kertben
Már az ókori görögök és rómaiak is ismerték ezt az Európában őshonos, különlegesen finom, évelő fűszernövényt, amelyet nemcsak ételízesítőként, de dekorációként is használhatunk, sőt, teaként is fogyaszthatjuk. Fáradtság ellen a legjobban fürdővízbe téve használhatjuk, relaxáló hatása így perceken belül érvényesül, ráadásul puhává, illatossá teszi a bőrt.
Zöld tea – citromfűvel Fokozza a fehérje anyagcserét, regenerálja és tisztítja a bélflórát. Javítja az epeműködést és az emésztést és megnyugtatja a gyomrot.
Elkészítése: Teáskanálnyi citromfüvet és 15 gramm zöld teát forrázzunk le 2 liter vízzel. Hagyjuk kb. 3 percig ázni. Szűrjük le. Fogyasztás elõtt csészénként adjunk hozzá 1 kávéskanál mézet.
|